Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén
Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén

10 legjobb program Budapesten esős időben

A nyári #70napbudapesten gyűjtésen felbuzdulva összeszedtem a 10 legjobb helyet kicsiny városunkban, ahol elütheted az időt gyerekeddel az esős napokon.
Személy szerint egy napot bírok ki otthon bezárva, utána azonnal kutatok a programok után, lássuk mik nálunk a család favoritok.Első. – Helló könyvtár!
Mivel faljuk a könyveket, így folyamatosa frissítésre van szükségünk, ehhez legjobb megoldás a könyvtár. Csodás vidám program a könyvek között keresni az új kedvenceket és nem utolsó sorban nem halmozunk fel könyveket otthon. Elolvassuk, megszeretgetjük majd visszavisszük és hozunk újat.
16 éves kor alatt a Szabó Ervin könyvtárakba a beíratkozás ingyenes.


Második. – irány a piac
Jobb alkalom nem is lehetne, hogy beszerezzük a kedvenc finomságainkat, majd közösen egy finomat főzzünk belőle. Ragadjátok fel vászontáskáitokat, mellé pedig textilzsákokat a kincseknek.
Válasszatok pár érdekes formájú zöldséget és gyümölcsöt, amivel délután nyomdázni is lehet, például articsóka, lilakáposzta.Harmadik. – Esővíz mérés
Vizsgáljuk meg mennyi eső esett aznap. Tegyünk ki egy tálat és figyeljük meg hány milliméter csapadék hullot azon a napon. A nagyobbak akár füzetben is vezethetik az eredményeket.


Negyedik. – Papírhajó regatta
hajtogass otthon előre 5-5 hajót a gyerekeknek, amiket kiszinezhetnek és felszámozhatnak. Kapjátok fel a gumicsizmát és az esőkabátot, majd keressetek egy olyan kis csatornát vagy pocsolyát, ahol a versenyezhetnek a hejócskák egymással. Mindenképpen készíts nekünk képet róla és hazsnáld a #70napbudapesten hashtaget.Ötödik. – Utazz a föld alatt.
Metrózni mindig nagy kaland gyerekekkel, főleg ha éppen nem sietsz valahova. Szálljatok le és nézzétek meg jobban a megállókat, hiszen számos érdekes szobrot, csempét és mintát fedezhettek fel.
Tudtad például, hogy a Deák téren a színes betücsempékből mit olvashattok ki? Megfejtés itt. Miért tartja a Kossuth téren a szomor előre a kezét? Megfejtés itt.
Utazás végén pedig szeretettel ajánlom a Földalatti Vasúti Múzeumot.


Hatodik. – palántázzunk!
A 2019-es URBAN FARMER kollekcióban már olvashattatok róla mennyire szeretek a gyerekekkel közösen ültetni. Ha egyból nem is balkonkert építésre adod magad, kezd el piciben. Ültessetek közösen babot, citrom és avokádó magot. A neten számos videó van, ahol megmutatják melyiket hogyan érdemes ületni.
Palánta és palántamama felsőt pedig nálunk tudsz beszerezni hozzá.


fotó: AgiSzabo Photography

Hetedik. – Legyél turista a saját vásárosban!
Pattanjatok fel egy turistabuszra és járjátok körbe a várost, biztos vagyok benne, hogy hallotok majd újdonságokat bőven és a gyerekeknek is élmény lesz az omnibuszon való barangolás.


Nyolcadik. – Barlangok
A Szemlö-hegyi Barlangba már egészen kicsikkel is el tudunk menni, végig kiépített úton járhatjuk körbe a borsókövekből és karfiolokból alakult falait. Pál-völgyi Cseppkőbarlangot 5 éves kortól ajánljuk. Készüljetek gumicsizmával és sapkával, mert bent nyáron is hűvös van.Kilencedik. – Múzeumok
A tavalyi #70napbudapesten listámban összeszedtem az ingyenes múzeumokat. Ezeket kiegészítve, ahova el szeretnénk jutni a elkövetkező pár hétben: Természettudományi Múzeum és az Óbudai Múzeum játék a városban – gyüjteménye.Tízedik. – a kacsaúsztatás
A kedvencemet a végére hagytam, ez pedig a gumikacsák úsztatása pocsolyában. Gumicsizma és esőkabát felvéve, a kádból kacsacsalád kiszedva és irány megkeresni a környéken fekvő legnagyobb pocsolyát. Ezt a programot már többször bevetettem a gyerekeknél, pont ma reggel is emlegették, hgy mikor úsztatunk már kacsát.

Jó szórakozást!
Janka