Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén
Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén

10 legmenőbb gyerekprogram a Design HétenOktóber 4-én indul a Design Hét, mely 9 napon keresztül hozza el nekünk a hazai designerek munkáit workshopokkal, kiállításokkal és beszélgetésekkel színezve. A pici and the city-vel harmadik éve csatlakozunk a programsorozathoz, így idén a showroomunkban velem is alkothattok közösen és kukucskálhattok be a pantallók készülésének folyamataiba.

Összegyűjtöttem a 10 kedvenc programomat, ahol gyerekeiddel együtt tudsz kikapcsolódni a Design Hét alatt.


1. Legotelep építés – Lechner Tudásközpont
október 7. 
Építsd fel László-Kun Gáborral, számos legóból készült lakótelepi ház makettjének megalkotójával az Újpalotai lakótelep beépítési tervét a Lechnerben! Az elkészült makettek ezután a Lechner Tudásközpont jelenlegi kiállításának részei maradnak.

infó itt.


2. Design Móka – kreatív workshopok gyerekeknek
október 6. 
Kreativitás, design, együttgondolkodás és fenntarthatóság: nem lehet elég korán kezdeni! A Design Hét Budapest kreatív workshopján kicsik és nagyok együtt alkothatnak újrafelhasználható alapanyagokból – így például a fesztivál korábbi éveinek zászlóiból, molinóiból, kiadványaiból is!
A workshop kreatív házigazdái: Artkores, Cellux Play, KACs Műhely, LILAEPER – Marianne emlékkönyvébe és a pici and the city

infó itt.3. Különleges építőjátékok kiállítása – Anno kiállítóterem és bolt
október 4-19.

Kiállításra kerülnek különleges régi és új építő játékok, fából, fémből, műanyagból; lepkés, madaras, ember- és állat formájú, geometrikus és konkrét, továbbá az egyik leghíresebb építőjáték, melyet a BAUHAUS művészei terveztek. A kiállításon egy kisfilm is bemutatásra kerül az építőjátékok évszázadokon át ívelő változásáról, és sokszínűségéről.

infó itt.


4. GOGA Food design
október 7, 11. 
Milyen a boldogság íze? Milyen belekóstolni mások emlékeibe? És vajon mit fogunk enni a jövőben? Góg Angéla projektjei és kutatásai során ezekre a kérdésekre keresi a választ, amiből most ízelítőt kaphatunk studiójában. Történetek, ízek, találkozások.

infó itt.


5. Bonami konferencia – a jövő gyerekszobája
október 10.
Kerekasztal-beszélgetés és előadások keretében beszélgetnek a fenntarthatóságról, trendekről, életmód-változásról, családok átalakulásáról, az állandó mozgásról, körforgásról (flow a családban), a gyerekek helyzetéről és viselkedéséről, az átalakult gyerekszobáról, valamint egy kreatív alkotó és egy gyerekjóga workshop keretében gyakorlati módszert is mutatnak a látogatóknak gondolatébresztőként. A helyszínen a Bonami által berendezett gyerekszoba installáció jeleníti meg azt az elképzelt, idealizált világot, melyben boldogok és kiegyensúlyozottak a család legkisebb tagjai is. 

infó itt.


6. Design és pedagógia – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 
október 11. 
Fenntarthatóság, vizuális kultúra, alkotás, designgondolkodás. A MOME Design- és vizuálisművészet-tanár MA szak és a KACs Műhely Beliczay Zsófia keramikus, textiltervező és Zámori Zsófia textiltervező segítségével keresi a válaszokat, hogyan fejleszthető a környezettudatos gondolkodás alkotáson keresztül a designgondolkodás eszközeivel.

infó itt.


7. Design Lithuania kiállítás – APA Galéria
október 5-13.
Több, mint húsz litván designer és designstúdió mutatkozik be a Design Lithuania kiállításon, komplex áttekintést adva a kortárs litván formatervezésről. A kerámia, divattervezés, lakberendezés, bútor- és világítástervezés, valamint egyéb design területeken készült darabok a Design Hét Budapest idei témájára: a flow-ra reflektálnak.

infó itt.

8. Lebegés Kiállítás és beszélgetés – Varázs garázs kreatív platform
október 10-17.
Adott egy keramikus, egy formatervező, egy látvány- és egy jelmeztervező, akik egymástól merőben eltérő megközelítéssel alkotnak. Közös kiállításukon, a lebegés témakörét dolgozzák fel, a kötetlen beszélgetés keretében pedig azt járják körbe, ki hogyan éli meg a flow-t a művészetében és azon kívül. Kiállítók: concrete, OBAI concrete Kalácska Gábor, Márta Barbara

info itt.

9. Demo Wood gyerek workshop
október 12.
Az idei Design Héten a Hello Wood esszenciáját, a közösségben alkotás és csinálva tanulás élményét több korosztálynak is lehetősége nyílik megismerni. A gyerek workshop az alkotni vágyó 7-14 éves korosztályt várja, a felnőttek a Bauhaus 100 emlékévhez kapcsolódóan fellépőt készíthetnek és sor kerül az egyetemistáknak szóló Építész Mustra díjátadójára is.

infó itt.10. pici and the city – babaruha mintázó workshop
Október 8, 9, 12.
Készítsd el egyedileg mintázott babaruhádat a pici and the city tervezőjével. A workshopon gyermek felsőt vagy sapkát választhatsz, amit pecsétekkel és textilfestési technikákkal díszítünk ki. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: október 5.

infó itt.