Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén
Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén

Mászva Budapest belvárosában, avagy ilyen volt a #koptassbudapest futamunk

 

 

Mászva Budapest belvárosában, avagy ilyen volt a #koptassbudapest futamunk

Idén nyáron egyedülálló babás rekordot állítottunk, hol máshol, mint az általunk olyannyira szeretett Budapest belvárosában.
A június 13-án megrendezett #koptassbudapest rekordkísérletünk célja az volt, hogy Budapest legfiatalabb, már helyváltozatásra képes polgárainak két csoportja (6-12 hónapos mászó korú picik és az 1-3 éves szenvedélyes autótologató nagyok)  le tudnak-e négykézláb mászni egy metrómegállónyi távot 2 óra alatt, a pici and the city koptatós pantallóiban, ép ruhában.

A kísérletben arra vagyunk kíváncsiak, hogy a2 óra alatt képesek-e váltófutamban megtenni egy metrómegállónyi távot a belvárosban négykézláb mászva.

 

    

 

A táv: A táv az Astoriától a Deák Ferenc térig, kb. 350-400m, melyet minden babának egyben kellett megtennie.

A távot időelőnnyel a mászós babák indították 10:00-kor az Astoriától a Deák Ferenc tér irányába haladva, őket követve 10:10 perctől a nagyobb babák, akik kisautót tolva négykézláb és sétálva tették meg a távot. Szüleik és online szurkolótáboruk támogatása és biztatása közepette másznak előre, egészen a Deák Ferenc térnél kijelölt célig.

A futamunk a Károly körúton haladva az Astoriától a Deák térig tartott, négykézláb. A két órás távot hasraütés szerűen terveltük ki, annak alapján, hogy vajon mennyivel mászhat egy mászó korú baba? A valóság az, hogy a számításaink igencsak elrugaszkodtak a valóságtól, mert a picik 31 perc 28 másodperc alatt letolták a távot. Állunk leesett, néha alig bírtuk mi magunk is tartani az iramot velük.

A futamról fotó-és videófelvétel készült, valamint felvételeket készítünk a babák fejére és az utcát tisztító seprűkre rögzített GO pro kamerával. Az esemény hivatalos fotósa az AgiSzabo Photography, a futam werkfotóit pedig a Babakukk Szülésfotó készítette.

 

    

 

Így óvtuk a babákat:

Kis térdüket a pici and the city pantallói óvják, melyek bőr koptatója megvédi a picik térdét. Anyaguk OEKO tex minősítésű 95% pamut, 5% elasztán partalmú, puha gumis derékrésszel – kifejezettem városi babáknak készítve!
Kezecskéik védelmében mini kesztyűt kapnak. Együttműködő partnerünk, a Touchland Hungary Kub2go kézfertőtlenítőivel tisztítottuk folyamatosan a pici kezeket.
Az előttük álló versenypályát a menet előtt folyamatosan tisztítjuk, így biztosan nem találkozik a kis érzékeny bőrük oda nem illő elemekkel. A menet során a legfontosabb szempont volt, hogy csak annyit engedjünk a piciknek, ami még nekik kényelmes.
Mivel ez természetesen egy vicces rekordkísérlet, semmi gond nincs abból, ha egy baba csak 1 métert tesz meg, ha éppen annyihoz van csak kedve.

 

 

 

Nézd meg milyen volt a babák szemszögéből a #koptassbudapest:

#koptassbudapest Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2004863939831120/

#koptassbudapest GOpro: https://youtu.be/a9Ioxata6Ro

#koptassbudapest élő közvetítés: https://www.facebook.com/piciandthecity/videos/2066372126738621/

Az esemény főszervezője:

           és az              

 

 

Együttműködő partnereink:

Juditoo
Zelba Szilikonékszerek
HERBioticum
Cucc papírzsákok
Plush and Bag
Laura’s Room
Lakatos Luca Coach
Sóska Sóbarlang
Kontakt
Bookuniverse
BlessYou
Mahasty Hastánc
Touchland Hungary