Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén
Ingyenes szállítás 35 000,- Ft feletti rendelés esetén

Szia kedves Látogató,

Schwertner Janka vagyok, a pici and the city babaruha márka tervezője.
2015-ben indult útjának a márkám egy asztallal, egy varrógéppel, 2 méter anyaggal és pár bőrdarabbal a lakásunk egyik kis sarkában.

Miután raktáráruházat csináltam a lakásunkból 2017-ben megnyitott a “the pici space” showroomom, az I. kerületi Mikó utcában. Itt található a műhelyem és bemutatótermem.

Gondolom Neked is átfutott már a fejedben, hogy az a felső és nadrág ami ma éppen rajtad van, vajon hogyan jutott el hozzád?! Ki készítette? A Föld melyik részén?
Hiszem, hogy a tárgyaknak is van lelke, így ha boldogsággal készült, akkor jó hatással van viselőjére is.
Most pedig jöjjön a Te kis pantallód története….

Szeretek tervezni, rajzolni, listákat írni, ezért minden pantallóról pontos terv készül. Egyedi megrendeléseknél szeretem, ha lemérik a Mamák picijüket, hiszen annyi félék vagyunk, egy kis változtatás mindig megoldható.

Mikor összeállt a terv, kiszabom a kiválasztott anyagból a pici nadrágot. A pici and the city pantallók kötelező elemei a koptatók, zsebek és a bojt. Ha egyedi megrendelés érkezik, mindíg az adott kollekció színeiből, illetve az állandó három árnyalatú szürkéiből és feketéből választhattok.
A pantallókat újszülöttől négy éves kor közötti gyerekeknek tervezem.

Minden nadrág rendelkezik koptatóval, mely újrahasznosított bőrből kerül fel a térdrészre gépi varrással. A bojtok is ugyanabból a bőrből készülnek. Az újrahasznosított bőrök olyan pici darabok, melyek más felhasználásra már nem alkalmasak. Nekem viszont tökéletesek! Hurrá!

A koptatok formájának tárháza végtelen. Szeretem a klasszikus formákat, mint az ovális, háromszög vagy felhő. Minden felkérés egy csodás kihívás, ennek köszönhetően készült már tacskó, ló, vizsla, bicikli, vonat, traktor, versenyautó, robogó, nyalóka, mosógép, DJ pult, ház, vitorlás, rakéta. A múlt héten szánkót varrtam.

Honnan tudod, hogy eredeti pici and the city pantallót kaptál?
Minden pantalló el van látva belső címkével és márkajelzéssel.
A jelenlegi és a korábbi kollekciók darabjait megtekintheted a lookbook-ban.

Mi lesz a hulladék anyagokkal?
Szeretek odafigyelni a hulladék minimalizálására, ezért az anyagdarabokat elteszem. A maradékokból készültek már inkubátorba való sapkák koraszülött babáknak vagy plüss Nyúlgyár nyuszik. Legutóbb pedig a Művészetek Völgyén és a Design Hét Budapesten alkottunk gyerekekkel együtt, ahol játék babaruhák készültek maciknak és babáknak a kicik által.

A pici and the city egy egyszemélyes manufaktúra. Ezért is nagy öröm, hogy személyesen kisérhetem végig a cérna befűzésétől egészen a csomagfeladásig a pici pantallód életét. Mikor feladtam már csak rajtad és babádon múlik milyen élete lesz.

Küldj nekünk képet a hello@piciandthecity.com címre, vagy használd Instagramon a #piciandthecity hashtaget.

Szeretettel,
Janka